Mi már több, mint 20 éve járunk ide nyaranta, és bár az egész Adriát bejártuk, mindenképp Losinj szigetét tartjuk a legjobb választásnak.

Miért éppen Losinj?

Mert nagyon közel van Magyarországhoz (620 km), és már maga az út is csodálatos tájakon vezet át.

Mert a napsütéses órák száma sokkal magasabb, mint bárhol másutt, tagoltsága és elhelyezkedése miatt kevésbé van kitéve az időjárásnak, saját mikroklímával,és az egész szigetet befedő árnyas fenyőerdők, egyéb szubtrópusi örökzöldek jellemzik.

Mert bármilyen széliránynál találunk szélvédett öblöt, rengeteg program közül tudunk választani, és rendkívül kellemes szállásokat találunk itt. Számos sportolási lehetőséget tudunk biztosítani, hajós programokon, autós kirándulásokon vehetsz részt velünk, de akár vízisízni, búvárkodni is jöhetsz velünk. Segítünk kis csónakot, kajakot, kismotort, kerékpárt bérelni. Aki az Adria egyik legszebb és legnépszerűbb üdülőhelyét keresi, rengeteg program lehetőséggel, vagy homokos öblökben szeretne napozni, annak a legjobb választás Losinj-szigete. Családi hétvégi kirándulásra ideális hely!

Losinj dióhéjban

A 31 kilométer hosszú és 4 kilométer széles sziget tobzódik a természet zöld színárnyalataiban, s szubtrópusi növényzete révén a belső, érintetlen természeti területei izgalmasabbak, mint jó néhány más szigeten a térségben. A vízminőség itt sokkal jobb, a víz és a levegő hőmérséklete is melegebb, mint az Adria más részein.

Gyönyörű tenger, hangulatos városkák, éttermek, parkok, kávézók, szórakozási lehetőségek végtelen sora várja az utazót. Különös vonzerejét lassan mélyülő homokos, és sziklás tengerpartjai, illetve az öblöket körbevevő fenyőerdők adja, ahová el tudunk menekülni a déli forróság elől.. Mali Losinj a sziget fővárosa, de legalább ilyen szép,és a mi kedvencünk Veli Losinj, ez a kis halászfaluból kiemelkedett kisváros. Ide rendszeresen járunk vacsorázni!

Mali Losinjban különösen hangulatos a gyönyörű kikötői sétány, melynek mentén festői házak sorakoznak. A számtalan kávézó, üzlet, ajándékbolt és gyümölcs- és zöldségféléket árusító hajó teszi a pálmafákkal díszített sétányok élénk találkozási ponttá a nyári hónapokban. A városban nyáron gyakran vannak szabadtéri rendezvények a nyaralók szórakoztatására.

Pompás látvány a meredek szirtfokok között megbúvó csodás türkizkék és smaragdzöld romantikus kis tenger öblök.

Tengerpart

Losinj szigeten rengeteg különböző tengerparti szakaszt találunk, köztük homokos, sziklás, kavicsos öblöket is. bármilyen széliránynál találunk szélcsendes helyet, eldugott öblöket, legfeljebb kicsit autózni kell ide. A legjobb szakaszok, elhagyatott beachek hajóval érhetők el, érdemes felkeresnünk Susak, Ilovik, szigeteket is, de Cres oldalába is el tudunk innen hajózni. Itt aztán valóban magunk lehetünk!

Aktív pihenés

Számos sportolási lehetőséget tudunk biztosítani, hajós programokon, autós kirándulásokon vehetsz részt velünk, de akár vízisízni, búvárkodni is jöhetsz velünk. Segítünk kis csónakot, kajakot, kerékpárt bérelni is.

Mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel, és kipróbálni milyen egy igazi tengerparti biciklizés. Losinj-szigetéről érdemes hajóval átkirándulni Rab-szigetre, és a környező kisebb szigetekre, vagy nagyobb turistahajóval áthajókázni a Susak-szigetre is, ahol lassan mélyülő homokos strandot találunk.

Vízalatti Park 5 és 15 méteres mélységekben. A legközelebbi tárgyakat akár szabad szemmel is észrevehetjük a sétányról. Ősi amforák, velencei ágyúk, második világháborús fegyverek és egy görög bronzszobor a kiállítás tárgya. Érdemes legalább egy amatőr búvár szemüveggel körbenézni a tárgyakat.

Éttermek

Hihetetlen választékban találunk jobbnál jobb és hangulatos éttermet Mali Losinj és Veli Losinj városban. A tipikus horvát ételek legszélesebb választékából válogathatunk, és mi ismerjük azokat a helyeket ahol igazán kellemesen fogod magad érezni, megfizethető áron.

Szállások

A kempingtől az apartmanokon át exkluzív luxus szállodák várnak téged is Losinj-szigetén. Bármilyen igény esetén szívesen segítünk a foglalásban.

Időjárás

Losinj a szárazföldtől elég messze van ahhoz, hogy a tenger hatása domináns legyen. A tenger A 2700 napos órával Losinj Európa legnaposabb úti célok közé tartozik, ez nagyon fontos a turisták számára az úti cél kiválasztásakor. A leggyakoribb szelek a Bóra (északi szél), és a Yugo (déli szél) esetén is találunk szélvédett öblöt a környéken, tapasztalatunk szerint ez az egyik legfontosabb amire figyelni kell egy adriai nyaralásnál.

Útleírás

A Cres szigetből kinyúló Losinj félszigetre 7 óra alatt juthatunk el. Krk szigetig autópályán és a Krk hídon keresztül vezet az út, majd ezt követően a Krk, illetve Cres sziget között közlekedő kompra szállunk, ahonnan csodálatos autóút vezet a Losinj szigetre. A kompok óránként járnak.

Programjaink